U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Algemeen: Segnocollectief opnieuw gecertificeerd
   (16-03-2019)

Bestuur van het Segnocollectief, vlnr. Ira Wunnekink, Marijke Druif, Gerlien Hilhorst en Frank Sterenborg (foto: Segnocollectief)

Segnocollectief opnieuw gecertificeerd!

Het Segnocollectief heeft op 14 maart 2019 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Het Segnocollectief scoorde op veel onderwerpen positief en is daarmee zeer content. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid en van de organisatie en diensten. Met het certificaat heeft het Segnocollectief de bevestiging gekregen de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uit te voeren en aan alle kwaliteitsnormen te voldoen. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Marijke Druif, voorzitter van het bestuur: “Wij zijn er trots op dat we alweer voor het achtste jaar muzieklessen van goede kwaliteit verzorgen in Berkelland. Deze certificering bewijst wederom dat onze leerlingen top muziekonderwijs volgen bij vakkundige docenten.”.  Marijke Druif haalt nog een mooi citaat aan van de auditor die namens CBCT langs geweest is. Segno definieert zijn maatschappelijk effect vanuit de functie die cultuureducatie heeft in de samenleving. Door het verzorgen van muzieklessen voor leerlingen en cursisten van alle leeftijden in de vrije tijd en op school, draagt Segno aantoonbaar bij aan dit maatschappelijk effect. Vanuit de eigen lessen en netwerken houdt Segno bij in hoeverre een antwoord wordt gegeven op de bestaande behoefte op het gebied van muziekeducatie en welke behoefte zich voor de nabije toekomst ontwikkelt. Waar mogelijk springt Segno actief in op nieuwe ontwikkelingen. (citaat uit het auditrapport).

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

 

 

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Nieuwe docent oriëntatie cursus Dorien Jansen Venneboer
   (10-10-2018)

Mijn naam is Dorien Jansen Venneboer, ik ben 22 jaar oud en ik ben momenteel bezig met het laatste jaar van de opleiding Docent Muziek aan het Artez Conservatorium te Zwolle.

In de week van 5 november gaat het beginnen! Dan starten we met de vernieuwde oriëntatiecursus. Tijdens de cursus gaan de kinderen samen aan de slag met het maken van muziek en alles wat daar bij komt kijken. Ook zullen de kinderen kennis maken met diverse instrumenten. Als afsluiting geven we een concert, medio maart. Ik ben op het moment heel druk met het bedenken van het eindconcert en het belooft erg leuk te worden!

Maar ik hoor u al denken, wat heeft mijn kind aan deze lessen?

Samen muziek maken geeft kinderen veel plezier. Maar dat is nog niet alles. Onderzoek toont aan dat muziek maken een positief effect heeft op schoolprestaties. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen en bevordert concentratie, discipline en doorzettingsvermogen. Bij het samen muziek maken leert uw kind ook rekening te houden met anderen en wordt de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden gestimuleerd.

In de hersenen van uw kind gebeurt van alles als hij/zij creatief bezig is. Op jonge leeftijd worden er verbindingen gemaakt in de hersenen die je heel je leven nodig hebt. Door actief met muziek bezig te zijn neemt de corpus callosum in volume toe, dit is de verbinding tussen linker en rechter hersenhelft. Hierdoor kunnen beide hersenhelften beter met elkaar samenwerken, hier heb je je leven lang profijt van.

Dus twijfel niet, geef je kind op om gezellig samen muziek te maken!

Locatie Dag Tijd
Eibergen maandag 18.45-19.30 De Huve Grotestraat 52 Eibergen
Borculo maandag 16.35-17.20 Muziekgebouw Volharding Haarloseweg 7 Borculo
Ruurlo maandag 15.25-16.10 Kulturhus Nieuwe weg 5 Ruurlo
Haarlo maandag 17.40-18.25 Kulturhus Haarlo Wolinkweg 12 Haarlo

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Jaarrooster 2018-2019 staat op de site
   (10-10-2018)

Het Jaarrooster voor het huidige cursusjaar staat weer op de site, klik hier.

Deel via:

(Terug naar boven)

Bestuur / Commissies
Over het Segnocollectief
Docenten
Tarieven
Algemene Lesvoorwaarden
Lesvoorwaarden oriëntatieleerlingen
BeMO Lesvoorwaarden
Leslocaties
Jaarrooster
Aanmeldingsformulier
Privacybeleid
Oriëntatielessen
Sponsorbrief
Overzicht bestaande sponsoren
Bladmuziek Pop Selections
Evenementenkalender
Evenementenoverzicht
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...