U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Algemeen: Nieuwe docent oriëntatie cursus Dorien Jansen Venneboer
   (10-10-2018)

Mijn naam is Dorien Jansen Venneboer, ik ben 22 jaar oud en ik ben momenteel bezig met het laatste jaar van de opleiding Docent Muziek aan het Artez Conservatorium te Zwolle.

In de week van 5 november gaat het beginnen! Dan starten we met de vernieuwde oriëntatiecursus. Tijdens de cursus gaan de kinderen samen aan de slag met het maken van muziek en alles wat daar bij komt kijken. Ook zullen de kinderen kennis maken met diverse instrumenten. Als afsluiting geven we een concert, medio maart. Ik ben op het moment heel druk met het bedenken van het eindconcert en het belooft erg leuk te worden!

Maar ik hoor u al denken, wat heeft mijn kind aan deze lessen?

Samen muziek maken geeft kinderen veel plezier. Maar dat is nog niet alles. Onderzoek toont aan dat muziek maken een positief effect heeft op schoolprestaties. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen en bevordert concentratie, discipline en doorzettingsvermogen. Bij het samen muziek maken leert uw kind ook rekening te houden met anderen en wordt de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden gestimuleerd.

In de hersenen van uw kind gebeurt van alles als hij/zij creatief bezig is. Op jonge leeftijd worden er verbindingen gemaakt in de hersenen die je heel je leven nodig hebt. Door actief met muziek bezig te zijn neemt de corpus callosum in volume toe, dit is de verbinding tussen linker en rechter hersenhelft. Hierdoor kunnen beide hersenhelften beter met elkaar samenwerken, hier heb je je leven lang profijt van.

Dus twijfel niet, geef je kind op om gezellig samen muziek te maken!

Locatie Dag Tijd
Eibergen maandag 18.45-19.30 De Huve Grotestraat 52 Eibergen
Borculo maandag 16.35-17.20 Muziekgebouw Volharding Haarloseweg 7 Borculo
Ruurlo maandag 15.25-16.10 Kulturhus Nieuwe weg 5 Ruurlo
Haarlo maandag 17.40-18.25 Kulturhus Haarlo Wolinkweg 12 Haarlo

 

 

Bestuur / Commissies
Over het Segnocollectief
Docenten
Tarieven
Algemene Lesvoorwaarden
Lesvoorwaarden oriëntatieleerlingen
BeMO Lesvoorwaarden
Leslocaties
Jaarrooster
Aanmeldingsformulier
Privacybeleid
Oriëntatielessen
Sponsorbrief
Overzicht bestaande sponsoren
Bladmuziek Pop Selections
Evenementenkalender
Evenementenoverzicht
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...