U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Algemeen: Segnocollectief opnieuw gecertificeerd
   (16-03-2019)

Bestuur van het Segnocollectief, vlnr. Ira Wunnekink, Marijke Druif, Gerlien Hilhorst en Frank Sterenborg (foto: Segnocollectief)

Segnocollectief opnieuw gecertificeerd!

Het Segnocollectief heeft op 14 maart 2019 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Het Segnocollectief scoorde op veel onderwerpen positief en is daarmee zeer content. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid en van de organisatie en diensten. Met het certificaat heeft het Segnocollectief de bevestiging gekregen de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uit te voeren en aan alle kwaliteitsnormen te voldoen. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Marijke Druif, voorzitter van het bestuur: “Wij zijn er trots op dat we alweer voor het achtste jaar muzieklessen van goede kwaliteit verzorgen in Berkelland. Deze certificering bewijst wederom dat onze leerlingen top muziekonderwijs volgen bij vakkundige docenten.”.  Marijke Druif haalt nog een mooi citaat aan van de auditor die namens CBCT langs geweest is. Segno definieert zijn maatschappelijk effect vanuit de functie die cultuureducatie heeft in de samenleving. Door het verzorgen van muzieklessen voor leerlingen en cursisten van alle leeftijden in de vrije tijd en op school, draagt Segno aantoonbaar bij aan dit maatschappelijk effect. Vanuit de eigen lessen en netwerken houdt Segno bij in hoeverre een antwoord wordt gegeven op de bestaande behoefte op het gebied van muziekeducatie en welke behoefte zich voor de nabije toekomst ontwikkelt. Waar mogelijk springt Segno actief in op nieuwe ontwikkelingen. (citaat uit het auditrapport).

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

 

 

 

 

Bestuur / Commissies
Over het Segnocollectief
Docenten
Tarieven
Algemene Lesvoorwaarden
Lesvoorwaarden oriëntatieleerlingen
BeMO Lesvoorwaarden
Leslocaties
Jaarrooster
Aanmeldingsformulier
Privacybeleid
Oriëntatielessen
Sponsorbrief
Overzicht bestaande sponsoren
Bladmuziek Pop Selections
Evenementenkalender
Evenementenoverzicht
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...