U bent hier: Home › Segnocollectief › Over het Segnocollectief

Over het Segnocollectief

Segnocollectief
 

Welkom op onze site,


Mogen wij ons even aan u voorstellen?

Wij zijn een groep van 27 muziekdocenten, allemaal met een afgeronde conservatoriumopleiding of in de eindfase daarvan. 

Even enkele feiten op een rijtje:
-  Wij zijn een groep ervaren en bevoegde muziekdocenten die met veel passie kinderen en volwassenen muziekles willen geven.
-  Met veel plezier verzorgen wij de instrumentale muzieklessen.
-  Wij hebben ons gevestigd als zelfstandig professionals. Er is een stichting zonder winstoogmerk opgericht die onze gezamenlijke belangen behartigd. De stichting die we hebben opgericht heeft de naam Segnocollectief gekregen. Segno is een term uit de muziek en betekent zoveel als “terug naar een bepaald punt en van daar weer verder”.

Muzikale vorming is voor de ontwikkeling van een kind belangrijk. Muziek maken heeft een zeer positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen, op de gemoedstoestand en ook op de intelligentie. Jonge kinderen die muziekles krijgen ontwikkelen een beter geheugen dan leeftijdsgenootjes die hiervan verstoken zijn. Door gezamenlijk te musiceren wordt het groepsgevoel en de discipline versterkt, evenals de sociale en emotionele vaardigheden.
Vrijwel alle muzieklessen kunnen worden gevolgd bij het Segnocollectief. Er wordt lesgegeven in: Beltrum, Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. De locaties staan hier.

Samenwerking met de BeMO

Er is een overeenkomst tussen het Segnocollectief en de BeMO, het Berkelland Muziekverenigingen Overleg, voor het verzorgen van de HaFaBra-lessen aan leerlingen die via de 14 Berkellandse muziekverenigingen worden aangemeld. Op dit moment zijn dat een kleine 240 leerlingen. De Gemeente Berkelland verstrekt jaarlijks een lesgeld-subsidie aan de BeMO voor deze leerlingen.

Tarieven

De tarieven voor de lessen zijn hoger dan in het verleden bij De Triangel, dat kan ook niet anders gezien het wegvallen van de subsidie van de Gemeente Berkelland. Het docentencollectief is van mening dat de tarieven nog steeds enigszins acceptabel zijn.

Sponsoring

Via sponsorverzoeken aan het bedrijfsleven in Berkelland wordt getracht enerzijds de opstart en inrichting van de nieuwe organisatie te financieren en anderzijds een budget te creëren van waaruit we muziekonderwijs mogelijk willen maken voor kinderen waarvoor dit normaal gesproken financieel niet haalbaar zou zijn. Daarnaast worden enkele regionale en landelijke subsidiegevers benaderd om ons initiatief te ondersteunen. klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie: Marijke Druif, Coördinator Segnocollectief, ,  tel. 06-15221558

Met vriendelijke groet,

Stichting Segnocollectief

Marijke Druif  Ira Wunnekink  Frank Sterenborg 
Bestuur / Commissies
Over het Segnocollectief
Docenten
Tarieven
Algemene Lesvoorwaarden
Lesvoorwaarden oriëntatieleerlingen
BeMO Lesvoorwaarden
Leslocaties
Jaarrooster
Aanmeldingsformulier
Privacybeleid
Oriëntatielessen
Sponsorbrief
Overzicht bestaande sponsoren
Bladmuziek Pop Selections
Evenementenkalender
Evenementenoverzicht
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...