U bent hier: Home › Segnocollectief › Oriëntatielessen

Oriëntatielessen

Oriëntatielessen door het Segnocollectief


   


Het Segnocollectief gaat weer van start met de Oriëntatie cursus! 


Het Segnocollectief start in het nieuwe kalenderjaar weer met muzieklessen voor de kinderen van groep 4 en 5  van de basisschool, de Oriëntatie cursus.

Tijdens deze cursus van 15 lessen gaan de kinderen samen aan de slag met het maken van muziek en alles wat daar bij komt kijken, ook zullen de kinderen kennis maken met diverse instrumenten.

In aansluiting op de Oriëntatie cursus kunnen leerlingen 3 lessen volgen op een instrument naar keuze. Indien mogelijk krijgt de leerling een instrument mee naar huis om te oefenen.

De Oriëntatie cursus wordt naar verwachting op woensdag en/of vrijdag gegeven door  Lobke Arentz.

 

Samen muziek maken geeft kinderen veel plezier. Maar dat is nog niet alles. Onderzoek toont aan dat muziek maken een positief effect heeft op schoolprestaties. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen en bevordert concentratie, discipline en doorzettingsvermogen. Bij het samen muziek maken leert uw kind ook rekening te houden met anderen en wordt de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden gestimuleerd.

In de hersenen van uw kind gebeurt van alles als hij/zij creatief bezig is. Op jonge leeftijd worden er verbindingen gemaakt in de hersenen die je heel je leven nodig hebt. Door actief met muziek bezig te zijn neemt de corpus callosum in volume toe, dit is de verbinding tussen linker en rechter hersenhelft. Hierdoor kunnen beide hersenhelften beter met elkaar samenwerken, hier heb je je leven lang profijt van.

U kunt uw kind tot 15 januari aanmelden voor de oriëntatielessen op deze website.

Klik hier voor het aanmelden.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

 Lobke Arentz: lobke.arentz@segnocollectief.nl, tel. 06-27362004.

 

Het tarief voor dit jaar is € 135,00. Dit is inclusief het lesmateriaal en een klokkenspel (in bruikleen) en kan maandelijks via automatische incasso worden betaald.

 

Wat betreft het rooster:

Het rooster wordt gemaakt aan de hand van het aantal aanmeldingen per plaats en wordt uiterlijk aan het eind van week 5 definitief. In die week zal er ook mailcontact zijn over de start van de cursus. 

 

 


 

Bestuur / Commissies
Over het Segnocollectief
Docenten
Tarieven
Algemene Lesvoorwaarden
Lesvoorwaarden oriëntatieleerlingen
BeMO Lesvoorwaarden
Leslocaties
Jaarrooster
Aanmeldingsformulier
Privacybeleid
Oriëntatielessen
Sponsorbrief
Overzicht bestaande sponsoren
Bladmuziek Pop Selections
Evenementenkalender
Evenementenoverzicht
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...